Odlingar och fabrik

 Vi har erfarna medarbetare som köper ris direkt från lokala bönder.

Riskornen sköljs sedan flera gånger innan det börjar behandlas, vilket är viktigt för både kvalité och smak. 

Under senare år har hela anläggningen uppdaterats och allt görs nu digitalt, vilket underlättar hela framställningen. Sensorer känner av, så att temperatur och luftfuktighet alltid är på rätt nivåer när det torkas och lagras.

Den noggranna kontrollen gör, att riset kan bevara sin doft och smak samt att Karoon inte har några brutna riskorn.

 

Den digitala utrustning som används i vår fabrik är från Satake, ett företag vars apparaturer är världsledande inom risframställning.

 

Då vi är med i hela processen, från odlingar och fram till färdig produkt, så har vi även inblick i användandet av gödsel och växtskyddsmedel. Detta gör att halter av rester från bekämpningsmedel är mycket låga.

Riset testas regelbundet i både Sverige och Tyskland för att säkerställa det.

Vi vill att alla ska kunna känna sig trygga med att äta Karoon.

 

 

 

 

Inifrån fabriken